mandag 17. september 2012

Huset vårt i Waterloo

Huset i muhlegrenda
Huset vårt er større enn det vi har heime, og heilt annleis. Det er eit nytt hus, bygd i 2003, og har vorteplast/fukthindring på grunnmuren. Då vi skulle sjå på hus i Waterloo fekk vi høyra at mange hadde problem med fukt i huset. Grunnvatnet står høgt her, og jordsmonnet er tett leire der vatnet vert liggjande, evt. renn ned langs grunnmuren. 
Vi fann då ut at ein fuktmålar måtte vera tingen å ha med ned hit, og vi forhøyrte oss omkring om kor ein kunne få tak i slikt, og svaret blei Claes Ohlson (eller Gubbdagis om du vil).  Takk til Lisbeth! Hugsar vi testa den heime i huset i Muhlegrenda, der måtte vi ha vatn på veggen i dusjen for å få utslag, så vi lurte litt på om den virka.
Då vi kom trekkjande med denne vesle dingsen og målte fukt rundt i veggene på husa dei synte oss,  blei eigedomsmeklarane ganske imponerte. Vi såg på åtte-ni hus, og dette pluss eitt til var OK fuktmessig, prismessig og elles. Eg brukte nasen for alt var god for, har god luktesans, men eitt av dei verkeleg fine husa vi såg på var nymalt og kaldt og lukta bare maling. Der sprengde fuktmålaren skalaen.
Det er ganske spesielt dette med fuktsperre på grunnmuren, det er rett og slett ikkje vanleg her. Det er eit nytt hus under bygging i nabolaget, og der er det ikkje brukt. Det som då kan skje er at vatn renn inn i fugemassen, kjellaren vert fuktig, det oppstår muggsopp, folk kan få problem med hoste/"forkjølelse"  og andre luftvegsinfeksjonar. Sannsynlegvis er det mykje gikt her, eg veit det var eit problem i Nederland.
Huset sett frå hagen og frå vegen, nye fine bilen også, og ltt av la pelouse sjølvsagt


Dette er eit større hus enn heime om ein tenkjer kvadratmeter. Vi har fire soverom, det er eit poeng sidan gutane våre framleis bur på hybel i Bergen og Trondheim , og må kunne vera hos oss på besøk. I tillegg vil vi sjølvsagt gjerne ta i mot besøk - av vener og annan familie.
Stor kjellar har vi også, og diger garasje. I garasjen står alt anna enn bil, meir om dette seinare.
Hagebilde frå muhlehuset
 I kjellaren står det framleis nokre kassar med bøker vi ikkje har pakka opp. Også hadde vi for mykje sofaer fann vi ut - fordi huset heime på ein måte hadde fleire stover.. skjønar det ikkje heilt, men det er noko der. Vi hadde i det heile alt for mykje jordisk gods, sjølv om vi farta opp og ned til Isi (Bærums søppelplass), til fretex med klede,  og ga bort leiker og sportsutstyr til naboar med mindre barn. Dessutan hadde vi flytta frå eit hus med null lagringsplass. Kor kjem det frå alt saman?
Sjølve flyttinga var ikkje noko kjekk, men det er vel slik det er. Nokre skader fekk vi på ting som var på lasset, og dette oppgjeret er vi ikkje heilt ferdige med ennå, men det nærmar seg.
Det å koma på plass her er også ein prosess som tek tid. Det å skaffa, telefon, fjernsyn og først og fremst INTERNETT, var og er  ei langdryg affære som fortener  eit eige kapittel her.
Hagebildet frå muhlehuset er med som ein kontrast til la pelouse. Også blei det litt få bilete her, Tønnes har teke ein liten video med aifounen  (I-phone) sin, men den lar seg sjølvsagt ikkje lesa eller leggjast inn, (nei eg er ikkje applefæn).

2 kommentarer:

  1. savner Sindre og Njål !!!!!!!!! hilsen Elin

    SvarSlett
  2. Fint hus! Helsing frå Tone

    SvarSlett

Har du noko å leggje til? Gjer det her.