fredag 28. september 2012

Livet i garasjen

Garasjen
- er annleis enn heime. Her har vi syklar og søppelkassarvaskemaskinar og vaskebøtter. Det einaste vi ikkje har der er bilen, den står utafor.
Vi kan også få plass til svært mykje rot her, det ser eg klart.

Den grøne søppelkassa framme til høgre heiter "une poubelle". Eg trudde lenge det rett og slett betydde søppelkasse der ein har "les ordures" og sånn. Men  les og lær:
 I 1884 påla Eugen Poubelle som var prefekt for Seinen, folk i Paris å skaffa seg søppelkassar til å ha søpla i, dette  for å få kontroll med hygienen.  Seinare har alle søppelkassar i alle fall i Frankrike og Belgia heitt poubelle.  Veit'kje kva det heiter i fransk Canada.

Sykkeltur for eit par veker sidan
Tørketrommelen de ser  i bakgrunnen har vi venta lenge på. Den vi hadde med heimanfrå kræsja dei på vegen, og så var det lange diskusjonar om det var flyttebyrået som hadde kræsja eller Elkjøp. Vi bruker ikkje tørketrommel så mykje nå, men reknar med at det vert naudsynt når haust/vinterregnet begynner for fullt og det vert fuktig i huset og vanskeleg å tørka tøy. Til nå har veret vore fint.

Syklane ser de? Elin og eg har fått rasande, råfine, raske syklar som suser avgarde når det skal vera. Elin sykler på skulen kvar morgon, eg sykler på franskkurs to gonger i veka, vert litt over ei mil det,  kvar gong. Har tenkt å gjera dette så langt utover vinteren eg kan. Når det vert glatt er eg tryggare enn bilistane, finst ikkje vinterdekk, eller kompetanse på glattkjøring her. 
Søndagstur på sykkel
 Livet som syklist er heilt klart tøffare enn i Nederland. Her er det bilen som gjeld, Tønnes har gitt opp å sykle til stasjonen, der er det for smalt og for mange sinte bilistar. Dei parkerer ofte på sykkelstien. Mykje tuting i trafikken her.

Vi har hatt nokre fantastiske turar i området . Mykje fine kulturlandskap i kring, og denne nyslådde kornåkeren tykte eg var så jærsk.
Biletet er frå ein sykkeltur sist søndag

2 kommentarer:

  1. Sykkelferie i Nederland og Belgia hadde kanskje vært morsomt, sykle fra vertshus til vertshus.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det trur eg er fullt mogleg og ein god ide!

      Slett

Har du noko å leggje til? Gjer det her.