Arbeider med borddekorasjonane |
Øl til maten er det lettaste, så mykje godt øl å velja i mellom til det vesle lammet, alkoholfritt også sjølvsagt.
Akevitten blei Løitens linie sjølv om vi er svorne tilhengjarar av Gammel Opland - den er litt rundare og mildare, men vanskeleg å få tak i. Sidan vi ikkje kjenner fårikålvanane til gjestene våre, fann vi ut at vi burde ha eit vinalternativ til fårikål.
Vi droppa sitron og tok dill i staden |
Kjøtet var ikkje det enklaste. Til fårikål skal ein ha skikkelege kjøtstykke som toler to-tre timars kok. Det dei kalla ragout-kjøt var for smått og feil skore opp. Vi bestilte fem kilo kjøt blanding av ragout, størrelse plus gros, og epaule - epaule tyder skulder på fransk og på det vesla lammet vårt er det bogen.
Og ja - det er greitt å både kunna litt fransk og elles bruka kroppsspråk når ein skal forklara kor på lammet ein er og korleis stykka skal vera skorne. Vi fann ut av det.
Slik blei dei - hadde 24 stykke, nydeleg blomsterbukett ikkje sant? |
Eplekake og litt god sjokolade til kaffien etterpå. Fann ei ny oppskrift på detsoteliv.no som er yndlingsnettstaden min når det kjem til kaker, denne var det nellik, kardemomme og ingefær i - jysla god blei ho.
Blomar på bordet må vi ha. Eg kjøpte Calla, noko astersaktig og ein rar tilstelaktig blom til i haustfargar hos ein blomsterhandlar og henta eføy i hagen. og laga tre små dekorasjonar som blei sett etter kvarandre på bordet.Slikt tykkjer eg er kjekt.
Ferdige borddekorasjonar |
Det blei eit hyggeleg fårikållag likevel, vi får gjera det omatt til neste år..
hallo Idun'
SvarSletthyggelig å se blomsterbildene og høre fra festmiddagen med fårikål i lag med venner iden nye heimen deres. Vi har det bra. hils Tønnes og Elin. Hilsen Marit
Alle helser tilbake. I dag skal vi få tjue grader og sol, ikkje mykje haust nei.
SvarSlettVakre bilder og gode historier Idun. Hyggelig på en sur og travel fredags morgen! Det er vakkert å se Europa, nå når snøen har lagt seg i Bergen og vinterens slaps er begynt. I går måtte jeg flykte hjem mellom snøbyene på sommerdekk - i dag har jeg vinterdekkene på. Her er kaldt og surt. I helgen er det Nynorsk dagar i Auland - kanskje vi kan delta der et år? Flott program! Bjørg
SvarSlettHøyres bra ut. Eg må melda at kaldveret har kome her også, 4 grader i kveld og maks 9 i morgon, men det var godt med den vesle varmen .
SvarSlett